Magnolianmakuinen pavlova

Makuja maailmalta -sarjan uusin tulokas on upean näköinen ja herkullinen magnolianmakuinen pavlova. Tämä todella elegantti jälkiruoka antaa juhlien viimeiselle ruokalajille upean päätöksen.

Pavlova on perinteinen Uudesta-Seelannista lähtöisin oleva jälkiruoka, joka on saanut nimensä venäläisen baleriinan, Anna Pavlovan, mukaan. Ihastuksen puuskissaan oleva kokki nimesi jälkiruoan baleriinan mukaan hänen hauraan ja keveän olemuksensa innoittamana.

Tällä kertaa pavlovaa kokeillaan aasialaisella twistillä. Magnolian kukka on Aasiassa suosittu raaka-aine niin juomissa kuin leivonnaisissakin. Magnolian maku on hienostunut ja sopii täydellisesti yhteen pavlovan keveän marengin kanssa.

Magnolianmakuista pavlovaa varten tarvitset:

  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • Magnoliasirupin: 1 dl magnoliankukkia, 2 dl sokeria ja 1 dl vettä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja maissitärkkelys. Muodosta marengista kiekko leivinpaperille. Paista marenkia 125°C uunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.

Valmista magnoliasiruppi keittämällä aineksia yhdessä, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Sivele jäähtynyt magnoliasiruppi marengin päälle.

Voit halutessasi lisätä pavlovaan lisäksi kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

Toivottavasti sinäkin löydät tästä jälkiruoasta uuden suosikin. Onko sinulla vielä joku tietty raaka-aine, jonka maku vie aina kielen mennessään?

Juhlava ja ainutlaatuisen makuinen magnolia-pavlova tuo takuulla säväyksen illallispöytään. Aasialaisen twistin myötä klassikkoleivonnaiseen saadaan uutta eloa. Kokeile rohkeasti eri makuja leivonnassa, sillä sitä kautta voi löytää uusia suosikkeja!